Dyer te Dhomave-Dyer te brendshmeDyert e brendshme

Dyert e brendshme

përditësuar:9 2019 gusht

Zgjedhja e dyerve të brendshme nuk është aq e lehtë sa mund të duket. Çfarë materiali dhe çfarë lloji të dizajnit të zgjidhni, dhe si të hyni saktë në derën e dizajnit të dhomës - lexoni artikullin tonë të hollësishëm. Një përzgjedhje e fotografive më të mira të bashkangjitura.

Përmbajtja e artikullit

Dyert e brendshme, natyrisht, janë një element jashtëzakonisht i rëndësishëm i hartimit të çdo dhome dhe banesës si një e tërë. Në fund të fundit, dyert që lidhin dy hapësirat duhet të jenë në harmoni me të dyja dhomat, pavarësisht nëse ato janë bërë në të njëjtin stil të përgjithshëm ose janë të frymëzuara nga ide krejtësisht të ndryshme.

Pra, kur në procesin e riparimit të përballeni me çështjen e zgjedhjes së dyerve të brendshme, duhet t'i kushtoni vëmendje disa rregullave themelore.

 1. Natyrisht, opsioni ideal do të jetë dyert e bëra nga materialet natyrore. Nuk do të lodhemi ta përsërisim se materiali i mirë nuk është vetëm një zgjedhje estetike, por edhe baza për jetëgjatësinë e një elementi të caktuar të dizajnit dhe kjo shifër mund të mbulojë më shumë shpenzimet. Në një çështje të zgjedhjes së dyerve të dhomës së brendshme, zgjidhja më e mirë - dyert nga masivi i një peme ose një interval interline natyror.
 2. Mbulimi me cilësi të lartë është një tjetër pikë që ju duhet t'i kushtoni vëmendje të veçantë. Është veshja me cilësi të lartë që do të ndihmojë në zgjatjen e jetës së shërbimit të derës pa humbur pamjen e tyre tërheqëse. Përveç kësaj, me cilësi të lartë llak ose laminat - kjo është gjithashtu një çështje e shëndetit!
 3. Kushtojini vëmendje përshtatjes së të gjitha elementëve të derës: nuk duhet të ketë ndonjë zbrazëti shtesë në nyjet e pjesëve individuale, të tilla si grilat, kornizat, futjet e xhamit ose materiale të tjera.
 4. Gjeometria e duhur është ajo që ka rëndësi! Vetëm mospërputhjet e vogla të disa milimetrave janë të lejueshme, përndryshe ju rrezistoni që të merrni disa probleme të caktuara me instalimin dhe funksionimin.
 5. Mos harroni se kutia e derës duhet të jetë me një vulë dhe nëse xhami përdoret në fund, atëherë duhet të jetë me cilësi të mjaftueshme për të kryer në mënyrë adekuate të gjitha aspektet operacionale!

Përcaktoni materialin

fibreboard

Dyer prej fibreboard, ose me fjalë të tjera fibërboard, është një opsion relativisht i lirë. Ndryshe nga DSP, të cilat përfshijnë resins formal, të cilat lëshojnë tymi helmues me kalimin e kohës, fiberboard është një material më miqësor ndaj mjedisit. Është një pllakë e bërë nga pluhuri i drurit të presuar, pjesët e drurit në të cilat në prodhimin e pllakave janë të avulluara dhe prandaj flasin për prodhimin me metodën e ngurtësimit të lagësht.

A nuk mendoni se dyert e bëra prej fibra prej druri duken si muret e pasme të kabineteve të murit sovjetik. Me prodhimin e dyerve, DVP janë fisnikëruar duke shtypur me ngjyra të veçanta. Përveç kësaj, materiali kalon nëpër të ashtuquajturin proces amplifikimi, i cili gjithashtu ndikon pozitivisht në cilësitë e tij të jashtme dhe funksionale.

Në përgjithësi, dyert prej fiberboard janë një zgjedhje e mirë ekonomike, me një numër avantazhesh të tjera: Dyert e Fiberboard janë rezistente lagështi dhe të qëndrueshme të mjaftueshme për të shërbyer për një kohë të gjatë.

MDF

MDF është një kompromis i madh midis çmimit të një produkti dhe cilësisë së tij. Jo vetëm që është MDF një material miqësor me mjedisin, por gjithashtu ka një cilësi të shkëlqyeshme që ju lejon të bëni ndonjë element të gdhendur nga ajo. Prandaj, nëse doni një derë me një dekor interesant, MDF do të përballojë të përkryer me një detyrë të tillë.

MDF mund të jetë një "mbushje" e shkëlqyer për derën e brendshme. Përfundimi i jashtëm në këtë rast mund të kryhet, për shembull, nga rimeso natyrale. Nëse jeni duke marrë parasysh më shumë mundësi buxhetore, atëherë ju mund të ndaloni zgjedhjen në përfundimin e rimeso artificiale ose petëzim.

Përveç përparësive që lidhen me dizajnin e mundshëm të performancës në derën e derës, MDF ka avantazhe të tjera, duke përfshirë:

 • rezistenca ndaj lagështirës;
 • qëndrueshmëri;
 • praktike;
 • rezistenca ndaj deformimit.

Dru të ngurta

Nëse doni që dyert në banesën tuaj të duken të shtrenjta dhe fisnike, t'ju shërbejnë për një kohë të gjatë dhe jeni gati të paguani çmimin përkatës për këtë, zgjedhja juaj është dyert e brendshme të drurit të ngurta.

Materiali i bukur natyral, druri, ka disa përparësi:

 • forca e strukturës së derës;
 • aderimin e shkëlqyer me materialet e mbarimit;
 • besueshmëria e fasteners;
 • qëndrueshmëria;
 • cilësi të lartë;
 • një pasuri e opsioneve të projektimit.

Por për fat të keq, ky material nuk është pa gabime:

 • çdo derë e bërë prej druri të ngurtë është, në njëfarë kuptimi, universal, sepse dizajni i pemës është unik;
 • rezistencë e ulët ndaj ekstremeve të temperaturës dhe lagështisë (duhet veshja me cilësi të lartë dhe kujdes i duhur);
 • pesha e madhe e një dizajni duke supozuar përdorimin e aksesorëve jashtëzakonisht të besueshëm dhe të fortë.

Më shpesh, gjatë prodhimit në masë, sipërfaqja e dyerve të ngurta druri mbulohet me fletë të hollë me rimeso natyrale - për të përmirësuar rezistencën ndaj lagështirës dhe ngrohjes dhe për të rritur jetën e shërbimit. Me këtë detyrë veneered dyer druri të përballuar të përkryer!

gotë

Shumë stile moderne, të tilla si teknologjia e lartë ose minimalism, nuk favorizojnë materiale të tilla natyrore si druri ose imitim artificial i pllakave të drurit. Futurizmi i stileve të tilla dikton zgjedhjen e materialeve krejtësisht të ndryshme - metal, plastikë, qelq.

Dhe në qoftë se dyert metalike nuk janë zgjedhja më e mirë për ndarjen e dhomave, qelqi, në të kundërtën, nuk duken pretencioze dhe disi thjeshtësojnë dhe lehtësojnëdhoma e brendshme. Sipërfaqja e mbuluar me brymë e bën të lehtë t'i përshtaten ato në çdo dhomë dhe të përdorin, duke përfshirë, si një derë për tëванной и tualet.

Përveç kësaj, mundësitë e dekorimit të pikturave të qelqit janë shumëllojshëm! Kombinimi i xhamit me xham me xhama të zakonshme, me njolla, me vizatime të rrahura me kamzhik - e gjithë kjo do t'ju ndihmojë të zgjidhni një derë të vërtetë unike për një brendshme unike!

Zgjidhni dizajnin e derës së brendshme

Ekzistojnë një numër i madh opsionesh për dyert e brendshme, ndër të cilat janë lëkundja klasike dhe dizajne më interesante - rrëshqitje ose palosje. Për të gjitha detajet më poshtë.

Dyert e swing

Dyert e rrokullisjes janë lloji më i thjeshtë dhe më i njohur i dyerve. Dizajni i kësaj dere përbëhet nga një fletë dere dhe një kuti. Por edhe këto dyer të thjeshta tani mburren me disa opsione të ndryshme.

Shikoni derën Përshkrim
Klasik Ka një dhe dyfish. Hapni në një drejtim.
rrokullisje mbi Mund të hapet jo vetëm në mënyrën e zakonshme, por edhe në një plan vertikal. Ky dizajn kërkon një lloj pakëz të ndryshëm të kornizës së derës dhe varësave të veçanta. Një shembull i një dizajni të tillë është dera klasike e ballkoneve plastike.
veturë Dallimi i tyre në mungesë të verandës, si dhe në faktin se ata nuk kanë një pozicion fiks, për shkak të të cilit ata janë në gjendje të hapin në të dy drejtimet.

Një dizajn i tillë dhe lloji i hapjes përdoret aktualisht kudo: si si një brendshme ashtu edhe si një derë hyrëse.

Dyert rrëshqitëse

Një lloj i tillë i llojit të ndërtimeve të derës si dyert rrëshqitëse erdhi tek ne nga Azia, ku ato janë përdorur që nga kohërat e lashta. Përparësia e tyre kryesore është ergonomia.

Dizajni është një fletë e derës, e cila është e bashkangjitur me udhëzuesin me rollerë të instaluar brenda rrezes bashkangjitur në mur. Rollers janë të bashkangjitur në krye të derës me një kllapë të veçantë.

Dyert rrëshqitëse mund të futen në dhomën më të vogël, duke ju lejuar të mos kurseni metra të çmuar.

Le të nxjerrim në pah përparësitë kryesore të tipit të hapjes së rrëshqitjes:

 • ekonomia e hapësirës duke mos lejuar të shpenzojë hapësirë ​​në mënyrë racionale;
 • sigurinë e ndërtimit;
 • Dizajni elegant dhe modë.

Disavantazhet kryesore janë zhurma e ulët dhe izolimi i nxehtësisë, dhe një kosto më e lartë në krahasim me dyert klasike rrëshqitëse.

Gjithsesi, dyert rrëshqitëse - një version elegant dhe modern i performancës së dyerve të brendshme. Ne ju ofrojmë të njiheni me shembuj interesantë në galerinë tonë të fotografive:

Artikujt Related:Dyert e brendshme rrëshqitëse

Dyert Coupe

Dyert Coupe i përkasin një nëngrupi të dyerve rrëshqitëse, por ato ndryshojnë disi në dizajn nga lloji klasik dhe prandaj janë identifikuar nga ne si një grup i pavarur.

Projektimi i këtyre dyerve është i ngjashëm me dyert klasike.wardrobes. Por, sigurisht, dyert e ndarjes së brendshme janë të ndryshme nga dyert e peshave dhe qëndrueshmërisë së kabineteve. Përveç kësaj, mos harroni në lidhje me praninë e trajtuar dhe të bllokoj.

Dyert e ndarjes janë më ergonomike se dyert klasike rrëshqitëse për shkak të faktit se dyert rrëshqitëse kur hapen jo vetëm lëvizin në anën, por gjithashtu mbivendosen njëra me tjetrën.

Dyert rrëshqitëse

Një tjetër tip interesant i dyerve rrëshqitëse janë dyert me mekanizëm rrëshqitës. Ndërtime të tilla janë ndoshta opsioni më ergonomik i mundshëm, sepse rrëshqitja e derës së hapjes nuk ndodh përgjatë murit, por brenda saj!

Muri në këtë rast është bërë prej pllakash, dhe kërkon rizhvillim të pjesshëm për të montuar zakonin në formë U në mur. Brazda është bërë më së miri nga metali.

Instalimi i derës rrëshqitëse, mos harro vendndodhjen e duhur të dorezës!

Një derë e tillë duket shumë interesante në brendësi të çdo dhome dhe ka pronë të dobishme të ngushtësisë në krahasim me derën e zakonshme rrëshqitëse.

Dyert rrëshqitëse - 01

Dyert rrëshqitëse - 02

Roto-derë

Roto-dyert janë një lloj kompromisi midis dyerve të rrotullimit dhe dyerve rrëshqitëse. Veçori e derës është se në procesin e hapjes së fletës së derës ndriçon pak dhe në pozicionin e hapur bëhet pingul me derën.

Ky lloj i hapjes lejon derën e hapur të marrë më pak hapësirë ​​dhe, ashtu si dizajni i derës rrëshqitëse, kursen hapësirë ​​në një dhomë të vogël osekorridor i vogël.

Roto-dyert kanë përparësi të tilla si izolimi i zhurmës dhe ngushtësi, dhe janë një zgjidhje e shkëlqyer për dhomën e gjumit!

Dyert e palosshme (dyert e harmonikave)

Një vendim interesant për dizajn na duket dizenjimi i dyerve të palosshme.

Dritarja e derës mund të përshtatet në mënyrë të përkryer në brendësi të dhomës së ndenjes ose dhomës së gjumit, si dhe të bëhet një mundësi e shkëlqyeshme për çështjen e zonimit të hapësirës (për shembull, ndarja e dhomës gjumi nga dhoma e zhveshjes).

Druri apo plastika përdoret shpesh si material në prodhimin e një dere të harmonikave, por mundësitë e tjera janë të mundshme.

Dizajni i një derë të palosshme është një kombinim i disa elementëve duke përdorur varen të lëvizshme dhe një nga skajet e një dere të tillë është e pajisur me rrotulla që lëvizin përgjatë një udhëzuesi, siç është rasti me derën klasike rrëshqitëse.

Nuancat e zgjedhjes dhe truket e dizajnit

Stili uniform ose dhuna e ndryshme?

Kur zgjedhin dyert e brendshme në një apartament, ne jemi të ballafaquar jo vetëm me zgjedhjen e materialit dhe llojit të hapjes, por edhe me zgjedhjen e stilit, i cili, siç ndodh shpesh, duhet "të kombinojë papajtueshmërinë". Për çfarë po flasim? Të them më shumë.

Nëse bëni riparime në një dhomë të veçantë dhe së bashku me dizajnin e brendshëm që dëshironi të ndërroni derën, ju përballeni me problemin: si të zgjidhni një derë që do të përshtatet njëkohësisht me brendësinë e re të dhomës së gjumit ose të dhomës së ndenjes dhe të futet në korridor? Megjithatë, një pyetje e tillë ndjek ata që krijojnë projektin e projektimit të apartamentit të ardhshëm.

Pas të gjitha, shpesh ndodh që në një hapësirë ​​të jetesës në dhoma të ndryshme stilet krejtësisht të ndryshme të marrë së bashku! Një dhomë gjumi në stilin e Provence të butë, një dhomë të gjallë në stilin e Art Nouveau me motivet e saj natyrore, një kuzhinë laconic në stilin e mimicizmit dhe një sallë hyrje retro - dhe çdo dhomë i vendos kërkesat e veta jo vetëm në mobilje dhe dizajn të brendshëm, por edhe në derë!

Natyrisht, në qoftë se keni ndërmend të zgjidhni një stil të caktuar uniforme për dekorimin e një apartamenti, atëherë nuk do të keni për të mister se si t'i përshtatni dyert në dy ambiente të njëkohshme. Nëse vendosni të mos shkoni në mënyrën më të lehtë, atëherë ne mund t'ju këshillojmë që të bëni dyert e brendshme për të porositur - kështu që ju mund t'i rregulloni ato nga njëra anë që të përputhen me dizajnin e korridorit, dhe brenda - zgjidhni opsionin e finishit, më të përshtatshëm për dhomën e stilit të zgjedhur.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni dyert e toneve neutrale dhe dizajnit neutral, të cilat do t'ju lejojnë t'i përshtatni ato në çdo brendshme që zgjidhni pa ndonjë pyetje shtesë!

Dyert e brendshme në brendësi - 01

Dyert e brendshme në brendësi - 02

Dyert e brendshme të larta

Ne jemi mësuar me porta standarde, mesatarisht, duke mos arritur tavanin 30-50 cm (varësisht nga lartësia e tavanit tënd). Megjithatë, projektuesit po na ofrojnë gjithnjë koncepte interesante me përdorimin e dyerve të larta në brendësi - fjalë për fjalë nga dyshemeja në tavan! Cilat janë avantazhet e strukturave të tilla, përveç zgjidhjeve të pazakonta të dizajnit?

 • Dyert e larta mund të zmadhojnë hapësirën e një dhome të vogël dhe të "heqin" tavanet.
 • Pasuria e zgjedhjes së zgjidhjeve dhe hijeve të stilit mund të theksojë lehtë individualitetin e dizajnit tuaj.
 • Origjinaliteti i pamjes nuk ka as nevojë për komente. Dyer të tilla janë të pazakonshme dhe deri në atë pikë.

Dyer të larta - 01

Dyer të larta - 02

Instalimi i pavarur i dyerve të brendshme

Instalimi i brendshëm i dyerve të brendshme nuk është procesi më i lehtë, i cili, megjithatë, lejon kursime të konsiderueshme në procesin e riparimit.

Natyrisht, nuancat e montimit dhe instalimit varen drejtpërdrejt nga lloji i ndërtimit që keni zgjedhur dhe algoritmi universal që është i përshtatshëm për çdo rast nuk mund të identifikohet.


Video: Dyer te brendshme

Dyert e brendshme
Dyert e brendshme images

2019 year
2019 year - Dyert e brendshme pictures

Dyert e brendshme advise
Dyert e brendshme recommendations photo

Dyert e brendshme pics
Dyert e brendshme pics

Dyert e brendshme Dyert e brendshme new pictures
Dyert e brendshme new picture

images Dyert e brendshme
pics Dyert e brendshme

Watch Dyert e brendshme video
Watch Dyert e brendshme video

Communication on this topic: Dyert e brendshme, dyert-e-brendshme/
Forum on this topic: Dyert e brendshme, dyert-e-brendshme/ , dyert-e-brendshme/

Related News


How to Travel Around Portugal
Hvað get ég klæðst með svörtu blýanturum
How to Build Muscle at Home
How to Make Lavender Oil
Little Girl Has a Total Teary Meltdown When She Realizes Where Meat Comes From
Ποιες είναι οι κουρτίνες με velcro
This Margot Robbie Makeup Tutorial is Spot-On
Cad is féidir liom a chaitheamh le seaicéad denim mná - grianghraf 150
Some narrators work is truly one of a kind
Chemises et chemisiers
How to Make Zuppa Toscana
Do your gums bleed when you brush These could be the reasons
Beyonce’s first interview since giving birth to Blue Ivy
I’m a pretty strong and confident person but even I have a sexual harassment story to tell’Date: 06.12.2018, 14:43 / Views: 33195